söndag 6 februari 2011

Söndagsbilden vecka 5 - Pysselsöndag

Eftersom Alla Hjärtans Dag närmar sig med stormsteg, så föreslog jag för sonen att vi skulle pyssla litet idag. Man behöver aldrig be honom två gånger att pyssla. Medan jag ännu hade morgonkaffet i muggen, var han i full gång med att plocka fram stämplar och pennor.

 Jag älskar att pyssla tillsammans med sonen. Av flera orsaker. Dels för att jag får göra något ensam med honom, dels för att se hur hans kreativa sida utvecklas och dels för att jag får en möjlighet att lära honom glädjen i att ge och förhoppningsvis göra en annan människa glad med att ge bort något handgjort.

Sonen gick lös med trästämplarna, medan jag testade min nya Magnolia stämpel. Stämpeln kallas EZ-mount stämpel och den fäster man på en akrylkloss när man använder den. De stämplade motiven färglägger jag med Promarker tuschpennor.

Först brukar jag färglägga en modell som matchar de papper jag har tänkt använda till korten. När jag är nöjd med färgerna, så börjar jag färglägga resten av korten.

Sen "seriemålar" jag alla bilderna så att jag t ex målar alla ansikten i tur och ordning. På så sätt behöver jag inte byta pennor så ofta och sparar litet tid.

Nu återstår det bara att få korten helt klara i tid. Som med julkorten brukar det bli brådis på slutrakan.

Nu tittar solen fram, så nu blir det nog att lägga undan pysselgrejerna och styra stegen ut istället. Ha nu en riktigt skön söndag och hoppas solen skiner på er där ni är!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Undrar om jag varit en sån vän till O så att jag får ett sånt vackert Hjärta kort?
Hoppas,hoppas.....
Moster B.

Miss Goldie sa...

Ser ut att bli fina kort! Jag älskar också att pyssla med Agnes och som tur är så tycker hon väldigt mycket om det också. Är det den stämpeln du hade två av? Jag köper gärna den andra, den ser användbar ut :-) I år blir det nog inga Alla hjärtansdag-kort scrappade här tror jag.

En vacker vardag sa...

Moster: Ja vi får se vilka de lyckligt utvalda blir. Jag hoppas också på ett hjärtakort :)

MissG: Det var denhär stämpeln jag har dubbelt av http://www.paperinauha.fi/magnolia-congratulation-tilda-p-7300.html
Jag tror att den är väldigt användbar till födelsedagskort. Intresserad?

sagaulla sa...

Ni har verkligen fått en riktigt pysselnisse!
Om utifallatt......så vet du att jag reser iväg nu den 11/2, jag är jättenöjd om jag får en försenad AllaHjärtansKram då jag träffar er istället.
Solen kallar även på mig!

Livet på Vestergård sa...

Så roligt att pyssla tillsammans! Vackra kort, som kommer att glädja mottagaren.

Lyckoslanten sa...

Du är verkligen duktig på det där kan jag säga som har sett dina scraps! Så värdefullt att pyssla tillsammans också!
Ha en skön söndag! ♥

Miss Goldie sa...

Jo, den var fin också. Passar bra då man har många flickkalas att gå på. Så jo, jag är nog intresserad.

Så Vitt Jag Vet sa...

Ser så inspirerande ut att pyssla kort...Skulle så gärna hinna med det oxå....
Kraam
Sanne

alegni sa...

vad roligt att ni har en gemensam hobby, du och grabben. hoppas han fortsätter att bejaka sin kreativa sida också när han blir större!
kram och ha en bra start på veckan!

Lilith sa...

Kul att också sonen engageras i pysslet! Ser ut att bli finfina kort det där, stämplarna var jättefina!
Hoppas Ludde-skinnet blir till belåtenhet, köpte själv ett likadant! :) Blir perfekt att ha på sparken när man ger sig ut med termos och smörgåsar någon vacker dag.
Ha en fin början på den nya veckan!

Miss Goldie sa...

Hej igen...tittade genom mitt stämpelförråd ikväll och konstaterade att jag redan har en Magnoliastämpel som är väldigt lik den som du har två av. Hon håller i en trave med paket. Jag tror inte jag behöver en till som nästan är likadan, så du får nog bjuda ut den till nån på kursen istället :-)