tisdag 15 februari 2011

Tema vecka 7, Tallrikar och bestick

Dagen har avlöpt i rask takt, så jag har inte hunnit ta fram kameran alls idag. Veckans tema Tallrikar och bestick uppmuntrar alltså alla fabrikörer att ta en djupdykning i vitrinskåpen idag. I vårt hem finns flera sådana. Ett måste för en glad porslins- och glassamlare som jag! Här kommer några favoriter ur samlingen.

portmeirion.co.uk
Serien Pomona från brittiska Portmeirion har jag samlat på i många år. Motiven tilltalar mig och tillsammans med de matchande tabletterna som mamma broderat åt mig, kan man göra vackra dukningar. Själva formen på porslinet tilltalar också mig. Speciellt muggarna och serveringskärlen är runda och romantiska i sin utformning och bekväma att hålla i. Tyvärr är serien svår att hitta i Finland numera.

iittalahomeshopping.com
Till vardags kör vi med Iittalas Teema tallrikar. Vitt porslin är ju tacksamt och lätt att kombinera med andra färger. Tallrikarna är gjorda i tålig kvalitet så de passar utmärkt till dagligt bruk.

iittalahomeshopping.com
Eftersom vi bor i muminlandet är mumintallrikarna från Iittala ett måste. Den djupa tallriken tjänar vid morgon- och kvällsmål med flingor, mysli eller gröt i och den flata tallriken har en lagom hög kant för att hålla kvar måltiden på tallriken, när en liten hand gör tappra försök att få maten att fastna på gaffeln.

iittalahomeshopping.com

Skulle jag någon gång få en sommarstuga skulle jag vilja ha serien Paratiisi i hyllan där. Jag tycker motivet ser sådär somrigt och läckert ut.

iittalahomeshopping.com
Serien Taika faschineras jag också av. Jag tror inte jag skulle vilja ha den i just min samling, men jag uppskattar själva temat och motiven.

Några absoluta favoritbestick har jag egentligen inte, så jag tror att jag hoppar över den delen idag. Kika gärna in i Fabriken om du vill se mera idéer kring temat.

Nu skall jag kika på Bygglov! Ha en skön kväll!

4 kommentarer:

Ingelapingela sa...

Vilka läckra porslin du visar. Jag håller med dig om att serien Paratiisi är både somrigt och läckert. Hade jag gärna ställt fram på bordet.

StrandviksVillan sa...

Nämen ojojoj, jag läste nu först att ni varit på sjukhus med dottern... Hoppas hon är på bättringsvägen. Förstår er oro, har själv minstingen med kronisk sjukdom. Han mår förstås bra just nu, men man funderar ju hela tiden... Har blivit några turer till sjukhusen.
Håller tummarna att det går bra nu för sockergrynet ert!

Pomona är verkligen en vacker serie, den finns på HH vet jag.
Mumin-serien har vi många delar av även hos oss.

Sköt nu om er!
A-C

Anu sa...

Kul med porslinsförevisning! :) Pomona är lite nostalgiskt hos oss, det är den första serien vi började samla på som ny-ihopinflyttade en gång i tiden...

Anonym sa...

This excellent website truly has all of the information I wanted concerning this subject
and didn't know who to ask.
My webpage: play online casino games