tisdag 1 februari 2011

Tema vecka 5, Favoritfärger i inredningen

Februari månads första tema i Fabriken är favoritfärger i inredningen. Jag fick tänka till litet på temat, för jag kan väl inte påstå att jag direkt har någon favoritfärg i inredningen utan smaken varierar litet beroende på vilket rum det berör eller årstid eller humör.

Rent generellt kan man väl säga att jag föredrar ljusa och varma toner i inredningen. Jag vill att vårt hem skall kännas varmt och välkomnande, så olika naturmaterial och nyanser av brunt är alltid välkomna.

Sovrummet och badrummet får gärna ha inslag av blått. Blått som symbol för vatten, i badrummet. Sen inbillar jag mig att jag kanske sover bäst i blått, så det får gärna finnas litet blått i sovrummet.

Köket får gärna gå i vitt. Visst syns det några spår (av trycksvärta) av den som hunnit först till morgontidningen,  men det är smällar man får ta. Vårt nuvarande kök är ganska litet, så vita skåp var ett naturligt val dit.

Så var februari månads första dag avklarad då. Och inte vilken dag som helst. Jag har haft en händelserik dag i forma av en liten roadtrip, men nu är jag så trött att den berättar jag mera om imorgon. Hur har din dag varit?

Nu - vackra drömmar!

4 kommentarer:

sagaulla sa...

Detdär med inredning och färger lämnar jag åt sidan, jag trivs i vilka färger som helst bara jag är i harmoni med mig själv!
Ikväll har jag varit och lyssnat på Richard Wulff som gestaltat Maria Callas på Stadsteatern, en underbar början på februari! Och inne i Stockholm fanns inte ett spår av snö, gatorna helt bara, är det inte litet väl tidigt att annonsera våren på det sättet!

Åppå Källbackan sa...

Haha, ja jag kan tro att trycksvärta syns på vita skåpluckor, men... tiden ska ju synas?! :)

Dagen har precis börjat här, och jag har en låååång städdag framför mig... men jag hoppas få fixat ett stort gammalt skåp i köket så jag får lite positivt att ta itu med också :)

Ha det fint!
På återseende! Sandra

Anonym sa...

Jag älskar den där madonnan :) Vill också ha men inte gjort slag i saken -än!

Lilith sa...

Ljusa fina färger, det är nog det allra fräschaste. Vi har också vita köksskåp och vita köksskåp är jättefint (nåja, inte våra slitna och hemska då...) men tyvärr syns ju fläckar väldigt fort på dem... Fast det är ju sånt man får ta! ;)
Ska bli spännande att läsa om din roadtrip! Roligt att bryta av med små äventyr i vardagen!
Ha en fin onsdag! :)