måndag 30 maj 2011

Att förverkliga en dröm,


Jag fick en mycket intressant fråga av Johanna här i bloggen härom dagen. Hon undrade vad som finns på mitt drömkonto?

Jag förverkligade faktiskt en dröm idag. Jag fattade nämligen ett för mig stort beslut, att förlänga min vårdledighet och stanna hemma med barnen ett tag till. Just i detta livsskede, känns det som det bästa alternativet. Att bygga ett eget hem för vår familj, har länge varit en stor dröm för mig. Att jag nu har möjligheten att kombinera mera tid med barnen med husbygget, är en chans som jag inte vill förkasta.

Det lustiga just idag, efter att ha fattat detta beslut hade jag ett väldigt berörande möte. Av en slump träffade jag en äldre dam som berättade sin livshistoria. Just när hon och hennes man blev pensionerade och skulle få tid tillsammans och förverkliga sina drömmar, gick han hastigt bort och hela hennes tillvaro raserades. Undrar om någon ville belysa mitt beslut genom att ge mig detta möte just idag?

När det kommer till inredningsbiten, så skall jag återkomma till drömlistan (den är nämligen lång!). Så har jag en professionell dröm också, som förenar mina två favoritämnen, intellektuellt kapital och inredning. Men kanske tar vi den också en annan gång.

Nu är jag litet nyfiken. Vad drömmer du om idag?

Ha en finfin start på den nya veckan!

6 kommentarer:

Maria M sa...

Grattis till din förverkligade dröm! Det är underbart att kunna ta chansen att vara hemma med barnen, jag njuter av varje dag jag får vara hemma med mina... Jag läste en krönika om en vars 13-åring för första gången tackade nej till fredagsmys med familjen och stack iväg med kompisarna, då ångrade skribenten alla gånger hon hade jobbat övertid eller gått på möten istället för att vara hemma. Tiden går så fort!

Vad gäller min dröm är en stor dröm just nu att få ett eget boende. Dit är det en bit, ni har kommit längre :) Fast just idag är jag bara tacksam över att alla i min familj är friska och mår bra!

Så Vitt Jag Vet sa...

Hejsan ! Klokt beslut du har gjort .. Om man trivs att vara hemma med barnen så är det nog det bästa! Ungarna är små bara en gång ! Kommer ihåg när vårt andra barn föddes så hade jag tänkt vara hemma i tre år men jag ville tillbaka till jobbet efrer ett år men jobbade med minimi timmar typ 3 dagar i veckan... Det var en perfekt lösning för mej...
Du undrade vad jag drömmer om .. Just nu är det nog att få sommarlov !
Inget djupare..
Ha det bra !
Kraam
Sanne

Livet på Vestergård sa...

Bra beslut du tog om att förlänga vårdledigheten! Vilket sammanträffande att du träffade damen och fick dit beslut bekräftat genom att lyssna på hennes berättelse.
Ha det bra! Kram Kicki

Anonym sa...

Vilket bra beslut! Det kommer du nog inte att ångra!

Själv har jag bestämt mig för att vara hemma hösten ännu-men drömmer om att få vara hemma ännu flera år... :)

Haje

Karina sa...

Men vad roligt att läsa!! Njut av tiden, även om det är stressigt för er mellan varven nu. Du kommer inte att ångra att du stannar hemma.

Jag drömmer om en skön sommar tillsammans med min familj <3

Ha det bra!!

Lyckoslanten sa...

Den där tiden kommer aldrig tillbaka och de är ju så viktiga de fem första åren. Drömmen ja - filosoferade just om en i senaste inlägg. Annars är nog drömmen om sommar högt upp nu! ♥