lördag 7 maj 2011

Dagens skörd,


Vi hade åtminstone tur med vädret - var kanske den positiva aspekten av just denna dag. Den första halvtimmen kändes det helt kul att samla ris, sen kändes det mindre kul. På en del ställen fanns det kvar halva träd, så vi fick ta i riktigt ordentligt emellanåt. Att vissa var högröda i ansiktet, ja det skyller jag på vårsolen!


Granrisen är de värsta tycker jag. Tunga och smutsiga är kvistarna och fulla med kåda. Så just nu känner jag mig inte alls sugen på en äkta gran till jul. Inte alls faktiskt!


Efter en stunds slit, smakade matsäcken mycket bra. Det kändes faktiskt riktigt trevligt att sitta på tomten och fika. Någon vacker dag hoppas jag kunna sitta på samma ställe, på en färdig terass, med en god kopp kaffe i handen och bara njuta av fågelsången.


Efter att vi samlat ihop en stor hop ris, började man faktiskt se tomtens yta litet bättre. De flesta stenar kommer tyvärr inte att synas efter att tomten fylls upp. Jag hoppas dock att vi kan behålla någon sten på tomten, så barnen har någonstans att leka.

Åtminstone ett pass till kommer det att behövas innan de största risen/träden är borta från tomten. Nästa vecka skall vi träffa vår jordbyggnadsentreprenör och planera tomten litet närmare. Så har jag bokat in ett möte för en preliminär köksplanering också. Spännande!

Nu skall vi njuta av en skön lördagkväll. Imorgon firar vi morsdag. Om vi kommer oss ur sängen det vill säga!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Va duktiga ni varit......Tomten ser otroligt fin ut,men som du säger så blir den inte att se ut så där.Nu har du ju dokumenterat,så ni minns hur vacker naturen var innan den blev uppfylld.
Moster B.

sagaulla sa...

Hade räknat med att se en rosa håv med en yr huggorm i, resultatet efter ert rissamlande var dock strålande, gillade alla stenar! Kan ni ej bara bygga en koja eller resa upp ett megatält eller kanske en husvagn!
Bra jobbat!