tisdag 17 maj 2011

Tema vecka 20 - En kär pryl,


Denhär veckas tema på fabriken borde vara en enkel match för en prylgalning som jag. Men det är det inte. Hela dagen har jag funderat på vilken pryl jag är speciellt fäst vid och jag har inte kommit på en endaste en.

Kanske beror det på att jag just vid denhär tiden av året är litet extra tankfull. Det var nämligen i maj för ett antal år sedan som livet ställde mig inför min hittills största utmaning och jag fick noga tänka efter vad jag tycker är riktigt viktigt i livet.

De saker jag då kom att värdera högst var hälsa, kärlek, trygghet och min familj. Inte en endaste pryl platsade på den listan. Tvärt om, så skulle jag vara beredd att offra mitt hem, mitt jobb och allt materiellt jag äger och har för att värna om dessa saker.

När det kommer till prylar så säger jag rent generellt att de käraste prylar jag har, är de som bär på en historia. Saker som en sockerskål, en vas och en gammal bibel som tillhört mina släktingar. Alla vackra handarbeten som min mor har gjort genom åren, platsar också högt på den listan.

Just nu pryder mina första skor byrån i vardagsrummet, tillsammans med ett dekorationshjärta som vi hade på vår förlovningsfest. Prylar med ett känslomässigt värde båda två.


Mycket kärlek vill jag önska er som tittar in här idag!

5 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Fint skrivet om djupa tankar kring pryltemat! Tycker du hittade ett passande motiv! Har läst in mig nu på allt missat hos dig! Hoppas sömnbristen kan repareras och så spännande nu när det börjar hända saker med bygget! ♥

Så Vitt Jag Vet sa...

Vackert och tänkvärt skriver du...Vackra prylar visar du !
Kraam
Sanne

StrandviksVillan sa...

Håller med... Man väljer nog hellre kärlek och hälsa än prylar. Jag uppskattar också mer och mer de ärvda och gamla sakerna, som har en historia, samt handgjorda föremål. Helt enkelt sånt som inte kan köpas i butiken.

Kan gissa vilken händelse du skriver om...

Hoppas ni alla mår bra nu och får sova lite bättre på nätterna.
kram, A-C

alegni sa...

mycket kärlek right back at you!
och som vanligt har du så rätt i det du säger. det finns nog ingen pryl i världen som går upp mot det du skriver om, så är det bara.
fast visst är prylar trevliga också, och du har en HEL del mycket trevliga sådana hemma hos dig :)
kram

sagaulla sa...

Jag tror att alla människor innerst inne vet vad som är viktigaste för dem! Det är familjen och hälsan! Om jag måste välja ut en pryl som är viktig för mig så är det solklart min Ikon som jag målade för 9 år sedan! Den ger mig daglig styrka!