tisdag 3 maj 2011

Tema vecka 18, Favoritväxt/blomma,


Om jag måste välja en favoritblomma så blir det nog att välja mellan ros och hortensia. Som inredningsblomma faller valet på hortensian. Den är så vacker med sina täta små blommor och den finns i så många vackra färger.


Till sonens födelsedag hade jag en stor blå...


...och till dotterns två litet mindre rosa.

Jag önskar att hortensian skulle trivas utomhus också, för jag skulle älska att ha stora buskar i min blivande trädgård (buskar är ju lättskötta - visst?). I England ser man dem mest i varenda trädgård. Tyvärr är det för kallt hos oss, men hösthortensian är fin den också och den överlever ju på våra breddgrader.

När vi nu ändå är inne på ämnet, så har jag funderat litet på trädgårdsplaneringen. Borde man anlita en professionell trädgårdsplanerare eller fixar man det själv? Vad borde man tänka på när man planerar tomten/trädgården? Har ni några goda tips?

Veckan har minsann börjat fartfyllt och det rullar bara på. Vi har lämnat in bygglovsansökan så nu gäller det att hålla tummarna (hårt!) att vi får positiva besked. Det är nu en milstolpe. Inom de närmaste dagarna skall det huggas på tomten och vi skall börja fundera litet på VVS planeringen.

Så har vi hunnit fira vår lilla prinsessas födelsedag också. Återkommer med bilder litet senare.

Ha det gott!

6 kommentarer:

maria sa...

jag gillar oxå hortensian :)

må så gott
kram

Lillemor sa...

Hortensia är så vackert. Gillar den blå bäst. Blir sugen på att köpa mig en själv.
Blev lite inspirerad när jag såg bilderna på din vita hylla. Har liknande hängare och vill nu komplettera med hylla.
Du har en härlig blogg.
Hälsningar och kram Lillemor

Johanna T sa...

Hortensian är också min favorit - dock lite för törstig blomma för mina ljusgröna fingrar... Nu har jag en som har överlevt i 2 månader, vilket jag är mäkta stolt över! Konstigt var att blommorna var vita, men har nu blivit gröna. Har du varit med om det också?

Nette Cecilia sa...

Hortensia freek här också ,den blå är min favorit ,kramis Nette

Gugis Pärlor sa...

Jag önskar också att hortensian skulle gå att plantera utomhus men som du säger är hösthortensian med sina vita blomklasar en stor och lättskött favorit!

Kram Gugi

En vacker vardag sa...

Vad roligt att vi är flera som tycker om denna vackra blomma!

Johanna: Bra jobbat där :-) Jag har upplevt att färgen på blommorna beror på hur mycket fukt och ljus blomman får. Prova ställ den litet ljusare och se om blommorna blir ljusare igen.