tisdag 24 maj 2011

Tema vecka 21, På balkongen


I år får nog inredningen av balkongen gå litet på sparlåga pga bygget. Några pelargoner har fått flytta in där, men mer blommor än så tror jag inte det blir. Orsaken till att blommorna är rosa är inte för att jag gillar färgen speciellt mycket, utan för att erfarenheten säger att de rosa tål värmen bäst.

 
Fågelburen som hänger i taket har också fått komma fram ur vinterförvaret. Den brukar jag dekorera enkelt med en blomranka.


Två vita våreld blommor blev över efter ett av vårens kalas och till min stora förvåning så har de klarat värmen mycket bra. De flesta blommor klarar inte många dagar i värmen det lilla växthuset.

Imorgon blir det så spännande att se om grävmaskinen dyker upp som lovat... Få se om man kan sova en endaste blund inatt.

6 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Oj, jag har en exakt likadan fågelbur :D
Min svärmor som odlar blommor säger att av pelargonerna håller dom vita sämst... tror faktiskt det stämmer enligt vad jag själv har provat. Åtminstone ser dom fortast skräpiga ut.
Jag längtar så tills vår balkong blir klar!!

Må så gott!

Anonym sa...

Spännande med grävmaskinen på tomten! Rosa pelargoner måste jag köpa i år också, har aldrig haft det förr eftersom jag tyckt det är tantblommor. :-) Men nu har jag väl blivit tant, för jag tycker de är jättefina och såklart ska de vara rosa.

A-L

Hanna sa...

så söt fågelbur. kram
Hanna

En vacker vardag sa...

A-C: Jo jag har konstaterat precis samma sak. Hade vita en sommar och de höll mycket sämre. Röda vill jag inte ha, så det får bli rosa :-)

A-L: Tsss...tantblommor. Vad är det?

Anonym sa...

Såna som min mormor brukade ha :-)

A-L

Lizas Lantliv sa...

Så fint på balkongen!
Fågelburen va superfin!

Ha det bra!

Mvh Liza