torsdag 2 juni 2011

Gästrummet,

Eftersom en bloggläsare uttryckte sin oro om huruvida vårt hus skall ha ett gästrum, så kommer jag med goda nyheter. Det är klart att vi skall ha rum för våra kära gäster.  Ett av sovrummen skall fungera som mitt och barnens hobbyrum. Där skall alla pyssel- och scrapbooking material förvaras tillsammans med symaskinen. Efter flera år i en garderob skall den dammas av. Då skall det sys!

Tanken är att det i samma rum skall stå en säng eller en soffa som kan fungera som gästsäng. Rummet kommer att ha ganska ljusa färger (rummet ifråga vetter mot norr) och som säng har jag tänkt mig något i följande stil:

eller kanske denhär (båda modellerna kommer från Asko)


Här är ett praktiskt alternativ med tre förvaringslådor under (den kan även bäddas ut till dubbelsäng)

denhär är egentligen en barnsäng, men kan förlängas till vuxen längd

sist ut en liknande modell i mörkare nyans (de tre sista modellerna från IKEA)

Som ni märker på modellvalet vill jag att sängen/soffan skall vara ganska luftig. Den får inte bli för dominant i rummet. Så skall den vara fylld med mysiga kuddar, så man kan ha det gosigt medan man läser en saga eller en trevlig inredningstidning.

Då återstår den stora frågan. Om du kunde tänka dig att besöka oss i egenskap av nattgäst, hurdan säng skulle du helst sova i?

9 kommentarer:

Hanna sa...

så spännande att fixa och greja.
Kram
Hanna

sagaulla sa...

Oj...eftersom jag kommer att vara en av de som hoppas på inkvartering så kan jag gärna ligga på en spikmatta bara det finns en dörr att stänga om sig! Men värre blir det att hitta sängen om det skall bli ett sy och hobbyrum då får du nog ge mig en kompass eller karta för att hitta rätt!!
Hihihi!
Önskar er en skön lång varm helg!

Miss Goldie sa...

Hmm, svårt val! Jag hade själv flera av de där som alternativ till vårt gästrum, men eftersom en 3-personers soffa inte rymdes in där så blev det en 2-pers. utbäddbar istället. Den där mittersta vita från Ikea (med lådorna undertill) har jag nån sorts hatkärlek till. Tycker den är både jätteful och snygg på samma gång. Kanske ändå den skulle vara skönare än en säng med järnpinnar längs med sidorna...man vill ju inte ligga mot kalla järnstolpar. Fast jag vet inte, det blir säkert snyggt oavsett vilken du väljer.

alegni sa...

i en likadan som den översta från asko har jag sovit i, och jag som annars har svårt för att sova på främmande ställen, sov gott i den :) och den går ju också att bädda ut så att två får rum i den.
kram

Livet på Vestergård sa...

Den första och den sista föll jag för :)

lyckobo sa...

Ett gästrum är alltid bra att ha, vårt fick ge vika nu då pojkarna flyttade in i fd.gästrummet! Röstar på Hemnes soffsängen, den har storabror, och det ryms massor med saker i lådorna, perfekt förvaring till dina pysselsaker som du inte vill ha framme :)

StrandviksVillan sa...

Jag gillar mest sängen i trä, den med lådor under. Har själv funderat på den åt dottern.

Vet du, den där pajen är precis lika god med frysta hallon eller ananas, så det kan du prova också.

Lille A sov i flera timmar idag efter att ha fått antihistamin, så nu är han ännu (kl 22.15) i full gång, håhå :) Men skönt att han blir bättre nu. Hoppas den nya penicillinen också får öron och hals i skick. Ögonen är snart helt bra, dropparna hjälpte nästan genast. Det har gått åt mycket energi och tid att medicinera denna vecka...

Ha det så bra! kram!

En vacker vardag sa...

Jag är så glad att jag har så många kloka läsare i denhär bloggen. Tack för att ni delar med er av era tankar och erfarenheter. Och Ulla - jag skall fundera på detdär med spikmattan!

sagaulla sa...

Nu är jag seriös. Den sista bilden av en vacker soffa med svarta hjärtan kan jag absolut sussa i.
Vi kan ju ha spikmattan som reserv!