söndag 5 juni 2011

Junisöndag,

Ytterligare en fartfylld vecka har nått sitt slut. I veckan höll vi det inledande mötet för bygget, andra diverse planeringsmöten, jag har jobbat med några förtroendeuppdrag och några andra trevliga uppdrag, så veckan har gått i ett huj. Som grädde på moset hann jag med en trevlig mammaträff också. Utan barn denhär gången och god mat i trevligt sällskap är alltid ett vinnande koncept.


Eftersom den första junisöndagen har bjudit på underbart väder styrde vi kosan mot stranden på förmiddagen. Sonen tycker om att gräva i sanden och det är så avkopplande nere vid vattnet tycker jag. Efter en liten stund dök det upp inte mindre än 17 kanotister, som tog iland bredvid oss. Så mycket för den stillheten!


Vi fortsatte promenaden längs stranden. Vi stannade upp för att se när en båt sjösattes. Händelsen uppskattades av sonen.


 Blommorna har verkligen slagit ut under veckans som gått. Regnet har nog gjort gott för naturen och det var så vackert och grönt idag.


Eftersom jag själv är uppvuxen i en stad, så tycker jag väldigt mycket om parker. Jag passade på att ta litet foton på blommor och stensättningar som jag skall lägga i min inspirationsmapp. Det vore bra att planera sådana saker redan, men tiden och energin vill liksom inte räcka till planeringen av allt.


Tulpanerna som jag fotograferade förra veckan hade också slagit ut nu. Så vackra!


Vi råkade på en andmamma med sina ungar också. Hon hade lagt sina ägg i ett gammalt träd på en gård uppe på land och olyckligt nog så kunde hon inte ta sina ungar till vattnet. Några rådiga grannar hade ryckt ut för att hjälpa den lilla familjen, så vi håller tummarna att de kom sig till vattnet till slut.


Låt oss njuta av söndagskvällen!

3 kommentarer:

sagaulla sa...

Oj så många intryck för en liten själ ( jag är fyra år nu). Så otroligt spännande med alla dessa kanotister, vart är alla dessa udda farkost på väg? Får väl ge mig och sluta gräva i sanden.
Jag ser och njuter av det vackra i naturen!
Men....lilla andmamman.... i ett träd? Nu fattar jag ingenting! Vi måste absolut följa henne och hennes ungars öde! Lova mig det!
Nu önskar vuxna jag er en spännande vecka! Kram!

Lyckoslanten sa...

Jättefint fångat från er söndagspromenad! Jag gillar också att strosa runt och njuta av det vackra i parker. I förmiddag har jag tömt lärarrum och klassrum. Så småningom ska jag ta itu med egna planteringar.
Ha det så skönt denna vackra dag! ♥

Lottaspace sa...

Vilken trevlig promenad! vackra blommor! Spännande möten!
Ha en trevlig fortsättning på veckan!
Lotta