lördag 25 juni 2011

Vi hade åtminstone tur med vädret,


Så var då äntligen midsommarhelgen här. För oss som inte flyr stan för sommarstugan, innebär helgen inga starka traditioner men visst har helgen ändå ett symboliskt värde. I år betydde nog ändå helgen mest en efterlängtad andningspaus för hela familjen. De senaste veckorna har varit extremt stressiga och vi var alla i stort behov av att dra ner på tempot litet och dra efter andan.


Vår lilla syster har inte mått så bra i veckan och på torsdag fick vi söka akut hjälp åt henne. Vi hade tur och fick en läkartid och nu mår hon redan bättre. Tur för henne att hon har en bror som skall bli doktor. Han var inte sen att plåstra om henne, så hon skulle bli bättre.


Alla planeringsritningar har fått ligga orörda några dagar och vi har myst med barnen istället. Eftersom helgen började med regn, så hade vi biokväll med popcorn. Glass och jordgubbar har vi också ätit och lillasyster fattade fort tycke för glass. Jag har suttit uppkrupen i soffhörnet med en stor hög inredningstidningar. Att kolla på nätet är inte det samma som att bläddra i en tidning för mig som älskar tidningar. Jag har sparat en hel del gamla tidningar och ärligen så tycker jag att de är minst lika inspirerande som de nya. Fast jag måste ju ändå köpa nya - såklart!

Midsommarafton vid midnatt
Som tur skingrade sig regnmolnen på eftermiddagen på midsommarafton och det blev en vindstilla och vacker kväll. Det vackra vädret har hållit i sig idag och vi har varit ute och njutit av solen. Låt oss hoppas att det är vackert även imorgon.

Nu skall jag krypa upp i soffan igen. Snart börjar uppföljaren av "Vi hade åtminstone tur med vädret" och den filmen kan man ju inte missa.

Ha en skön fortsättning på helgen!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken tur lilla syster har som har en bror som är intresserad av att öva sitt kommande yrke på henne.De var ju klart hon genast blev bättre,hoppas att de håller och att inte sjukdomen återkommer.Lite regnigare i dag,men härligt somrigt för de,så fortsätt slappa!
Moster B.

Gugis Pärlor sa...

Hej! Det är allt bra tur att det finns hjälp att få när krämporna slår in ;O) Här hade vi en intensiv dag i trädgården igår... måste ju ta till vara alla soliga dagar på bästa sätt! Ha en fin dag!

Kram Gugi

Lyckoslanten sa...

Så gulligt att han ska bli doktor! ;o) Att vi hade tur med vädret kan jag intet annat än stämma in i! Tror bestämt att vi följde solens spår! Kan se att du hade en skön helg! ♥

Livet på Vestergård sa...

Så skönt att ni fick lite ledigt från all byggplanering. Tidningar inspirerar verkligen, och nu får ni ta nya tag igen :)

sagaulla sa...

Nu är helgen över och jag hoppas att lillasyster
rehabiliterat sig efter den kärleksfulla behandlingen! Bra att veta att det finns ett doktorsämne i släkten, har en massa diffusa symptom som jag skall lägga fram till honom då jag kommer till Vasa.
Ifall du tröttnar på dina tidningar kan jag sända dig några gamla Kalle Ankor!
Önskar er en frisk och skön vecka!

lyckobo sa...

Va bra att lillasyster mår bättre, alltid oroande med sjuka barn!
Mysigt med planering och tidningsbläddrande, ibland är det faktiskt skönt med regnväder...