onsdag 15 juni 2011

Så knasigt det kan bli,

Maken och jag for iväg för att titta på kakelugnar idag. Det är en sak som vi alltid varit rörande överens om. Att vårt hus skall ha en kakelugn.

cronspisen.eu
Den vi tittade på, är en modell från Cronspisen. Det är en helt enkel och klassisk modell. När det gäller fast inredning som man inte kommer att byta ut, så tror jag det är säkrast att välja ganska tidlösa och enkla modeller. Nu finns den att få med lucka i mässing eller krom, så den svåra frågan blir förstås vilket material vi skall ha på luckan? Materialet borde rimligen matcha dörrhandtag och annat, för att bilda en helhet.

På vägen hem gjorde vi en avstickare till Asko, som har flyttförsäljning. En kvart senare kom vi ut och hade köpt en säng till hobby/gästrummet. Ni minns kanske alternativen som jag visade här. För eventuella gäster kan jag nu avslöja att ni kommer att få övernatta i denna:

asko.fi
Om vi skall tro Alegni, så är den riktigt bekväm att sova i. Normalt brukar jag inte göra impulsköp, så jag vet inte riktigt vad som flög i mig idag. Galenskap att köpa en säng till ett hus som inte finns ännu. Fast jag tror att jag skyller på att priset faktiskt var ganska hyggligt idag!

6 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Så skönt med värmen från en kakelugn.
Grattis till ett lyckat sängköp :)

Hanna sa...

så vacker både säng och kakelugn.
Ha en bra avslutning på veckan.
Kram
Hanna

sagaulla sa...

En mycket vacker och stilren kakelugn. Kan höra sprakandet av elden och känna värmen. Sängen tingar jag som första nattgäst att sova i, den ser också varm och skön ut.
Må väl alla fyra!

ann-may sa...

...bra tips igen...måste till Asko idag!!! Lycka till med alla beslut.

alegni sa...

heja, heja, det var nog ett bra beslut att köpa sängen!

Anna-Lena sa...

Nåmen äntligen är du igång med handlandet till huset! Självklart ska ni börja på redan nu, och speciellt om det är rea! Det är ju bra att sprida på utgifterna lite och köpa något varje månad. :-)

Fin spis! Jag skulle nog ta kromluckor, om det inte finns svarta gjutjärns annars. Det gillar jag bäst (surprise) :-)