måndag 24 januari 2011

Städdag,

Igår hade vi storstädning härhemma. De sista spåren av julen städades bort, fast jag är nog säker på att det kommer att dyka upp granbarr flera gånger ännu innan midsommar. De har en fantastisk förmåga att gömma sig överallt.

Det krävs en hel del ommöblering hos oss, för att få in granen. Bland annat två vitrinskåp skall tömmas och flyttas och det är inte det lättaste med två villiga assistenter hemma. Igår hade vi faktiskt barnfritt en stund och då passade jag på att plocka ur skåpen.

Ifall nu någon har missat världens bästa tips när man skall flytta möbler, så kommer det här. Ta ullstrumporna som jultomten hämtade, placera dem under fötterna på möbeln och den är det bara att skjuta på utan att det blir några skråmor i golvet. Det fungerar lika bra på kylskåpet, när man skall ha ut det och dammsuga baksidan.

Vi hann ju bara med en bråkdel på den korta stunden, men nu är ordningen iallafall återställd vad det gäller möbleringen. För en stund är det rent i knutarna också, men det är ju ett mycket kortvarigt nöje det också.

Syster Yster's saker fick en egen liten hörna i vardagsrummet. Gungfåret fick hon i julklapp. Ännu är hon litet misstänksam till att sitta på det, men hon sträcker nyfiket ut sitt lilla pekfinger för att paja den mjuka pälsen.

Hoppas att veckan har börjat bra! Här skiner solen, men temperaturen ändrades med nästan 20 grader inatt vilket var litet chockartat imorse.

Ha en fin måndag!

6 kommentarer:

Ingelapingela sa...

Oj oj vad kallt ni har! Här är det aningen vårkänsla... en hel del snö har smält. Men sean på kvällen igår och på morgonen idag kom sådan där nålfin snö. Då jag öppnade grinden nu då jag kom hem hörde ag hur fåglarna kvittrade glatt... det känns som ett gott tecken. Det där gungfåret är så inbjudande jag såg det på Percys förra året tänkte om vi bara hade fått några barnbarn än så...

Anonym sa...

Vilket häftigt får systeryster fått.
Jag brukar ha mattor en på var sida,på de sättet klarar man själv av att flytta möblerna,då man får dra i mattorna,det där med strumpor var ju också mycket fiffigt.
Hann du ut i solen idag?Otroligt inspirerande att se solen och ljuset,tog faktiskt en promenad idag,de kändes att de var länge sen senast.
Må väl hälsa familjen.
Moster B.

Elvira sa...

Här hemma är det grytlapparna som får assistera när det ska flyttas möbler, fungerar utmärkt.

Vilket mysigt gungfår, fin som inredningsdetalj också.

//Elvira

Lyckoslanten sa...

Så skönt att ha rent i varje vrå och vilket gulligt gungfår lillasyster har fått! Ser att du har samma göra-rent-medel som jag använder! Ha det nu så skönt i veckan! ♥

Livet på Vestergård sa...

Eftersom jag helst är ensam när jag möblerar om brukar jag alltid använda en matta eller liknande som jag för under fötterna på möblerna, sen är det enkelt att flytta.
Vilket sött får lillasyster har!
Kram Kicki

Livet är Underbart sa...

Hej! Tittar in och hoppas du har haft en bra start på veckan. kram kram