tisdag 11 januari 2011

Tisdagstema, Djur i inredningen

Dagens tema "Djur i inredningen" på Fabriken är litet klurigt tycker jag. Det finns många olika sätt att tolka temat på. Hemma hos oss finns ju en uppsjö nallar, kaniner och tigrar. De är gosedjur förstås, inte levande! Om man kan tolka dem som en del av inredningen vet jag däremot inte.


 Ett sängtäcke kan väl däremot tolkas som en del av inredningen, visst? Min mamma hämtade dethär underbara Beatrix Potter överkastet häromdagen. Figurerna har hon broderat på ett kviltat överkast. Jag älskar klassiska sagofigurer, så jag tycker det är jättefint. Å vilket arbete bakom det sedan!


När det kommer till sömn, tycks det vara en bristvara hos mig just nu. Båda barnen har haft flera dåliga nätter på raken och jag är extremt trött efter allt nattugglande. Årstiden och bristen på solljus erbjuder ju ingen hjälp för syndromet dagtid heller.

Så nu skulle jag helst av allt göra som denhär lilla kaninen. Kura ihop mig i sängen och sova riktigt, riktigt gott!

Ha en skön tisdagskväll!

8 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Åhh så gulligt täcke ,supersött ,kram Nette

Anonym sa...

Din mor är otrolig i detta med handarbete.Allt är bara helt perfekt.Väldigt vackert sängtäcke.
Du har väl läst Vasabl. i dag.....Vi behöver alla extra D-vitaminer.
Moster B.

Anonym sa...

Vilket otroligt vackert täcke, din mamma är verkligen duktig. Hoppas du får sova lite mer i natt, det är verkligen utmattande när barn inte sover om nätterna.

Kram Maria

http://mariaschateau.blogspot.com/

lyckobo sa...

Wow vilket fint sängtäcke, nostalgi!!! Vet hur det känns att inte få sova, var uppe med vår yngre pojke 4-5ggr varje natt i ett par års tid, han ville helt enkelt inte sova i sin spjälsäng! Gungade honom till sömns i en gammal bilstol, sedan tillbaks i sängen..sedan gick det en timme, och samma procedur igen!
Kunde inte ha honom och gråta heller för att storabrorsan sov i samma rum med oss...pust! Räddningen för oss blev en uuurfuuul gammal resesäng som gungade till varje gång han tänkte vakna :)

Hoppas dina nätter blir bättre snart!

sagaulla sa...

Så otroligt vackert sängöverkast,min syster imponerar alltid med sina handarbeten!
Vad i världen skall vi hitta på för trollformel till era småttingar så de sover hela natten? Det måste jag grunna på nu.

Sov gott i natt hela familjen!

Ingelapingela sa...

Fantastiskt vackert överkast, allt motivet, färgerna, handarbetet. Det kan du hälsa din mamma och hon har gjort det till er, där ligger kärlek bakom stygnen.

Riitta sa...

Oi, supersött täcke ♥

Stigen hem sa...

Tack för dina avtryck in min blogg :)Superfin blogg du har..här fanns ju massvis med härlig inspiration!!
Täcket e bara föör söött!!!