tisdag 25 januari 2011

Tisdagstema, Badrum

Denhär veckans tema på Fabriken är badrum. Ett rum eller en funktion som varit ämnet för många av våra planeringsdiskussioner de senaste månaderna.

En sak som vi är rörande överens om är att vårt kommande badrum skall ha ett badkar som barnen kan bada i. Inget märkvärdigt badkar utan ett helt vanligt, som är lätt att lyfta ut om man senare vill ta bort det.

En av de stora frågorna är om man skall ha ett enda stort badrum för 4 personer. Vill man tvätta sig/duscha i samma utrymmen när barnen växer och blir tonåringar? Eller vore det smart att ha ett extra mindre badrum med duschmöjlighet för de dagar någon låser in sig i 45 minuter i badrummet på morgonen när alla har bråttom?

En annan fråga är om det är smart att ha två lavoarer i badrummet? Oftast är det ju vid lavoaren man spenderar mest tid med tandborstning och annat. Blir det trängsel och irritation om man bara har en?

Bilderna kommer från badrumsportalen.se

Som alltid ser jag fram emot era kloka kommentarer kära bloggläsare! För mera inspiration, kika in hos Fabriken.

Ha det gott!

6 kommentarer:

popetotrora sa...

Många svåra badrumsfrågor. :-)

Två handfat är ju snyggt, men frågan är hur ofta man använder båda två samtidigt.
Badkar är ett måste!! Det är så skönt att ha, både för vuxen och barn!

Och jag skulle satsa på dusch i ett annat mindre rum.

Ha en bra dag!

Lilith sa...

Ja, det är mycket att ta i beaktande när man planerar badrum. Om ni bara har möjlighet till det vore det säkert smart med två badrum, det gäller ju att tänka på framtiden också och är man 4 i familjen blir det nog lätt rusning till badrummet när alla ska göra sig i ordning och iväg samtidigt. Och badkar vore rena rama lyxen, det skulle jag gärna ha också! Vad skönt det skulle vara att tappa upp ett varmt bad och bara ligga där och njuta länge, länge, särskilt nu vintertid när man känner sig lite frusen.
Ibland brukar jag önska att vi skulle ha en separat toalett också, trots att vi är bara två. För är den enda toaletten i huset upptagen och det blir panik är det inte så kul alla gånger! Och blir båda magsjuka är det ännu värre... Nej hu då, sånt ska vi inte tänka på!!!
Badrumsmöblerna på första bilden gillar jag skarpt, de var jättefina!
Du undrade inne på min sida om vi har ett fönster i badrummet och jo, det har vi, ett mindre ovanför bordsskivan. Fick visst inte med fönstret på bilderna... Det är verkligen härligt med fönster i badrummet, de senast badrum jag har haft hade inte det och det var så mörkt och trist utan... Trots att vi har fönster i badrummet är det oftast svårt att få till bra bilder där inne, efter ett visst klockslag har ljuset vänt så det blir rätt grådaskigt i badrummet, särskilt vintertid. Men men...
Ha det så bra! :)

Miss Goldie sa...

Vi har ju två handfat och det är absolut nödvändigt! Ofta är vi ju 3 personer där samtidigt på morgonen (snart blir det ju 4) och det är guld värt att inte behöva stå och trängas då man ska borsta tänderna eller fixa håret. Eller om pappa står och rakar sig så kan mamma borsta tänderna samtidigt. Så har man bara plats för två lavoarer ska man nog satsa på det tycker jag.

Fler än en dusch kan också vara bra att ha. Vi har ju en dusch på övre våningen som vi inte använder ännu, men jag gissar att det badrummet kommer att ockuperas av en viss tonåring sen om 10 år :-)

Anonym sa...

heh, vi har igen ett handfat i alla badrum(2 badrum och en toalett). Med 5 pers (ibland 6) har jag ändå aldrig saknat fler lavoarer i badrummena. Hittills borstas tex tänderna ändå på samma gång. I övre badrummet där tänderna borstas på kvällarna ryms man att stå runt lavoaren, så därför blir det inte trångt. Men kan man bara stå framför lavoaren kan det förstås bli trångt. Fast o andra sidan borstar vi tänderna på barnen tur i ordning, inte på samma gång (den ena sitter på toaletten medan den andra borstar och så byter vi om ). Om några år antar jag att de inte vill borsta på samma gång mera... så då behövs ändå bara en lavoar :)
Däremot är det nog bra med flera badrum-inte så nödvändigt då barnen är små kanske. Men då vi hade tonårsdottern hemma ännu, behövdes absolut 2 badrum... :) Och ännu värre blir det säker tmed 2 tonåringar (som hos er) eller med 3 som hoss oss om 10 år...
Sen blir det säkert några år som man bara behöver ett då barnen flyttat ut-men vips kommer de på besök med sina egna familjer och då behövs igen 2 badrum :)Allt beror ju så på vad man har för rutiner. Hos oss tex rakar sig pappan alltid nere i det andra badrummet (där bastun e) så han "stör" :D aldrig mig. Jaa inte vet jag-om vi hade 2 lavoarer kanske jag skulle säga ni skall satsa på det! :D
Ja nämnas bör väl ännu att vi föräldrar borstar tänderna på ett annat ställe, där jag också sminkar mig.

Vi har också badkar och det är nog jätte roligt för barnen och skönt för föräldrarna. Och dom har så roligt då dom badar tillsammans, nu ryms tom minsta lillebor med.
Svåra val.

H. Haje

Anonym sa...

Röstar för 2 duschar eftersom det tar betydligt längre tid i duschen (vanligtvis i alla fall) än att borsta tänderna. Finns det plats för 2 lavoarer så varför inte. Men kanske inte lika viktigt som 2 duschar. Har ni tänkt ha lavoarerna på annat ställe än duschen eller kan lavoarerna hamna bakom lås samtidigt som nån duschar (eller tvärtom)? E.

Anu sa...

Bollar med lite samma frågor själv...
Vi valde att sätta en dusch i lilla wc:n också, eller åtminstone att förbereda för det fast man inte skulle installera den med detsamma. Men för oss väger det ju också att vi ville ha duschmöjlighet i båda våningarna.

Jag funderar också om två tvättfat behövs (av erfarenhet vet jag att det nog är jättepraktiskt), eller räcker det med att bara annars ha tillräckligt med bänkyta/svängrum framför spegeln för flera personer samtidigt.

Badkar blir nog toppen! :)